Samenwerking

Samenwerking en partners


Stichting Donateursbelangen werkt samen met diverse partners en organisaties (zie hieronder) en wil samenwerken met diverse partijen die aan een kwalitatief goede en transparante goede doelen sector werken waarbij er donateurgericht gewerkt wordt. We werken graag samen met brancheverenigingen en toezichthouders die opkomen voor de belangen van goede doelen en/of fondsenwervers in Nederland.


Het is goed als de donateursbelangen en fondsenwervingsbelangen van beide kanten belicht worden zodat we een mooie balans krijgen tussen deze twee in de non-profit sector.

Image alt

Op deze manier kunnen we gezamenlijk tot een gelijk speelveld-principe komen waarbij donateurs meer informatie over de non-profit sector tot zich kunnen nemen waarbij voor alle non-profits dezelfde regels gelden en er geen uitsluiting voor bepaalde non-profits geldt op basis van het wel/niet hebben van een bepaalde stempel.


Oproep

Wij roepen het CBF, Goede Doelen Nederland, Commissie Normstelling en overige partijen in de non-profit sector op samen te werken met ons zodat we een goede balans tussen de belangen van donateurs en fondsenwervende organisaties in de goede doelen sector in Nederland krijgen. Hierdoor zal het vertrouwen in de goede doelen sector alleen maar toenemen.

Partners & samenwerkingsverbanden

We werken samen met de volgende partners.


Privacy Coalitie

De Privacy Coalitie bestaat uit een aantal initiatiefnemers en mede-ondertekenaars. De initiatiefnemers vinden dat er voor een gezondere digitale samenleving meer moet gebeuren dan strengere wetgeving.

Image alt

Techsoup Nederland

Gedoneerde soft-en hardware voor non-profitorganisaties van toonaangevende merken. Lage administratieve kosten. 80+ miljoen euro bespaard aan commerciële licentiewaarde.

Image alt

DirectResearch

Wij zijn DirectResearch, een full service onderzoekshuis, waar meer dan 50 jaar kennis en ervaring bij elkaar komt! Wij hebben passie voor zowel het vak als voor de omgeving om ons heen en ontzorgen organisaties met het verzamelen van de juiste inzichten.

Image alt

SOCIALware vzw

VZW SOCIALware, opgericht in 2007, heeft als opdracht om verenigingen te helpen bij het verhogen van hun sociale impact door inzet van technologie in de Benelux vanuit België.

Image alt