Aflevering #9 - ANBI-Status & Regelgeving

In de negende aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Jos van Bavel, Fiscalist en Partner VERDER Accountants over de ANBI-Status & regelgeving. Welke voordelen heeft deze regeling voor particuliere donateurs en non-profitorganisaties en waar moet overal rekening me gehouden worden.

Aflevering #8 - De donateur aan het woord

Tijdens onze podcasts laten we onder andere donateurs aan het woord hoe zij kijken naar de non-profit sector in relatie tot donateursbelangen. In de 8e aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Bianca Diender, houder van het gastouderbureau Tante Vroesh.

Aflevering #7 - Lokale Goededoelengids NL

In de zevende aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Jan de Rond, initiatiefnemer van Lokale Goededoelengids Nederland over het initiatief dat lokale goede doelen onder de aandacht brengt in onder andere Den Bosch en Alkmaar. Het ultieme doel van dit initiatief is minimaal 10% van het totale jaarlijkse geefbedrag door particulieren bij lokale goede doelen terecht te laten komen.

Aflevering #6 - Ethische Fondsenwerving

In de zesde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Theo Hesen, oudgediende in de goede doelenwereld en al meer dan 30 jaar fondsenwerver en Paul Korremans, voorzitter Privacy First over ethische fondsenwerving.

Aflevering #5 - Crowdfunding donatieplatformen 

In deze vijfde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met met Erik Boerrigter van het platform Pifworld en John Burggraaff van het platform Geef.nl wat een crowdfunding platform is en wat voor soorten donatieplatformen er zijn en hoe belangen van donateurs worden behartigd door donatieplatformen.

Aflevering #4 - Donateurgerichte fondsenwerving 

In deze vierde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Ewald Verhoog, Freelance Digital Fundraiser en Auteur van het boek 'The almost Definitive book about Digital Fundraising over wat donateurgerichte fondsenwerving is.

Aflevering #3 - Blockchain, Crypto & Goede doelen coins 

In deze derde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Luc Hijdra, CEO bij Unityswapover, over de blockchain, cryptocurrencies, tokens, nft's en in het bijzonder over goede doelen crypto coins.

Aflevering #2 - Wet- en regelgeving

In deze tweede aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Ellen Timmer, advocaat bij Pellicaan Advocaten en Erik Boerrigter, directeur Partin, over wet- en regelgeving waarmee non-profits en uiteindelijk ook donateurs (in)direct te maken hebben of gaan krijgen.

Aflevering #1 - Geefkringen

In de eerste editie van de Donateursbelangen podcast spreken we met Michiel van Hardeveld over zijn initiatief Tweedekants. Een mooi voorbeeld van een geefkring die ontstaan en gestart is door een particulier en waar met het ingelegde geld van deelnemers aan deze geefkring mooie dingen worden gedaan.

Alle afleveringen Podcast donateursbelangen

Voor alle podcast afleveringen zie:


Image alt

Hoe goede doelen ons wereldbeeld (verkeerd) beïnvloeden?

Er zijn wereldwijd allerlei noodsituaties waar geld hard nodig is. Maar hoe goede doelen aan fondsenwerving doen verandert. Samen met Mediawetenschapper Mirjam Vossen bespreken we hoe campagnebeelden en ook campagnetaal ons wereldbeeld kleurt. Soms kan dat leiden tot stereotypering, maar er is ook een kanteling gaande.