Podcast Donateursbelangen

De Donateursbelangen podcast reeks bestaat uit gesprekken over onderwerpen die spelen in de non-profit sector in Nederland. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere geefkringen, Blockchain/Crypto fondsenwerving, Ethische & donateurgerichte fondsenwerving, De non-profit sector in Nederland, Privacy tijdens fondsenwerving, Open donatieplatformen, Het CBF, Goede Doelen Nederland, Commissie normstelling, De ANBI status en fiscale regelingen, Deur aan Deur straatwerving, Goede doelen & Social media, Nalatenschappen, etc.

Aflevering #9 - ANBI-Status & Regelgeving

In de negende aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Jos van Bavel, Fiscalist en Partner VERDER Accountants over de ANBI-Status & regelgeving. Welke voordelen heeft deze regeling voor particuliere donateurs en non-profitorganisaties en waar moet overal rekening me gehouden worden.

Aflevering #8 - De donateur aan het woord

Tijdens onze podcasts laten we onder andere donateurs aan het woord hoe zij kijken naar de non-profit sector in relatie tot donateursbelangen. In de 8e aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Bianca Diender, houder van het gastouderbureau Tante Vroesh.

Aflevering #7 - Lokale Goededoelengids NL

In de zevende aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Jan de Rond, initiatiefnemer van Lokale Goededoelengids Nederland over het initiatief dat lokale goede doelen onder de aandacht brengt in onder andere Den Bosch en Alkmaar. Het ultieme doel van dit initiatief is minimaal 10% van het totale jaarlijkse geefbedrag door particulieren bij lokale goede doelen terecht te laten komen.

Aflevering #6 - Ethische Fondsenwerving

In de zesde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Theo Hesen, oudgediende in de goede doelenwereld en al meer dan 30 jaar fondsenwerver en Paul Korremans, voorzitter Privacy First over ethische fondsenwerving.

Aflevering #5 - Crowdfunding donatieplatformen 

In deze vijfde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met met Erik Boerrigter van het platform Pifworld en John Burggraaff van het platform Geef.nl wat een crowdfunding platform is en wat voor soorten donatieplatformen er zijn en hoe belangen van donateurs worden behartigd door donatieplatformen.

Aflevering #4 - Donateurgerichte fondsenwerving 

In deze vierde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Ewald Verhoog, Freelance Digital Fundraiser en Auteur van het boek 'The almost Definitive book about Digital Fundraising over wat donateurgerichte fondsenwerving is.

Aflevering #3 - Blockchain, Crypto & Goede doelen coins 

In deze derde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Luc Hijdra, CEO bij Unityswapover, over de blockchain, cryptocurrencies, tokens, nft's en in het bijzonder over goede doelen crypto coins.

Aflevering #2 - Wet- en regelgeving

In deze tweede aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Ellen Timmer, advocaat bij Pellicaan Advocaten en Erik Boerrigter, directeur Partin, over wet- en regelgeving waarmee non-profits en uiteindelijk ook donateurs (in)direct te maken hebben of gaan krijgen.

Aflevering #1 - Geefkringen

In de eerste editie van de Donateursbelangen podcast spreken we met Michiel van Hardeveld over zijn initiatief Tweedekants. Een mooi voorbeeld van een geefkring die ontstaan en gestart is door een particulier en waar met het ingelegde geld van deelnemers aan deze geefkring mooie dingen worden gedaan.


Alle afleveringen Podcast donateursbelangen

Voor alle podcast afleveringen zie:


Overige en andere interessant podcasts met betrekking tot goede doelen & de non-profit sector

Our awesome features
1
Podcast Donateursbelangen

De Donateursbelangen podcast reeks bestaat uit gesprekken over onderwerpen die spelen in de non-profit sector in Nederland. Zo worden in komende edities onderwerpen besproken zoals geefkringen, Blockchain/Crypto fondsenwerving, Ethische & donateurgerichte fondsenwerving, De non-profit sector in Nederland, Privacy tijdens fondsenwerving, Open donatieplatformen, Het CBF, Goede Doelen Nederland, Commissie normstelling, De ANBI status en fiscale regelingen, Deur aan Deur straatwerving, Goede doelen & Social media, Nalatenschappen, etc. Voor de podcast, klik hier.

Our awesome features
2
PODCAST Goed Doen door Van Lanschot Kempen

In de serie Goed Doen gaat Marnix Kluiters van Van Lanschot Kempen in gesprek met bestuurders van goede doelen in Nederland. Waar maken deze goede doelen en hun bestuurders zich hard voor? En wat kunt u bijdragen aan een mooiere wereld? Laat u inspireren door dé Goede Doelen podcast van Nederland. Wilt u meer weten over Goed Doen? Alle hoogte punten en meer achtergrondinformatie vindt u terug op vanlanschot.nl/goeddoen. Voor de podcast, klik hier.

Our awesome features
3
Effectief Doneren

Hoe kun je het meeste goed doen met je geld? In Effectief Doneren interview ik, Brendan Hadden, verschillende experts over de belangrijkste thema’s in de goede doelen sector. Waar kun je als donateur nou echt een verschil maken? En welke organisaties doen dat het best? Effectief Doneren is gemaakt in samenwerking met de website DoneerEffectief.nl. Het doel van Doneer Effectief is om mensen te helpen bewuster na te denken over hoe ze een goed doel kiezen. Voor de podcast, klik hier.

Our awesome features
4
Heilig Boontje

Een podcast over filantropie door Brendan Hadden. Zijn doel is om deze ideeën op een toegankelijke (en spannende?) manier te presenteren, zodat het te volgen is voor zowel de persoon die gewoon wat bewuster wil geven, als de professional die geïnteresseerd is in de ideeën die de sector gaan transformeren. Voor de podcast, klik hier.

Image alt

Hoe goede doelen ons wereldbeeld (verkeerd) beïnvloeden?

Er zijn wereldwijd allerlei noodsituaties waar geld hard nodig is. Maar hoe goede doelen aan fondsenwerving doen verandert. Samen met Mediawetenschapper Mirjam Vossen bespreken we hoe campagnebeelden en ook campagnetaal ons wereldbeeld kleurt. Soms kan dat leiden tot stereotypering, maar er is ook een kanteling gaande.