Podcast Donateursbelangen

De Donateursbelangen podcast reeks bestaat uit gesprekken over onderwerpen die spelen in de non-profit sector in Nederland. Zo worden in komende edities onderwerpen besproken zoals geefkringen, Blockchain/Crypto fondsenwerving, Ethische & donateurgerichte fondsenwerving, De non-profit sector in Nederland, Privacy tijdens fondsenwerving, Open donatieplatformen, Het CBF, Goede Doelen Nederland, Commissie normstelling, De ANBI status en fiscale regelingen, Deur aan Deur straatwerving, Goede doelen & Social media, Nalatenschappen, etc.

Aflevering #3 - Podcast Donateursbelangen - Blockchain, Crypto & Goede doelen coins 

In deze derde aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Luc Hijdra, CEO bij Unityswapover, over de blockchain, cryptocurrencies, tokens, nft's en in het bijzonder over goede doelen crypto coins.

Aflevering #2 - Podcast Donateursbelangen - Wet- en regelgeving

In deze tweede aflevering van de Donateursbelangen podcast spreken we met Ellen Timmer, advocaat bij Pellicaan Advocaten en Erik Boerrigter, directeur Partin, over wet- en regelgeving waarmee non-profits en uiteindelijk ook donateurs (in)direct te maken hebben of gaan krijgen.

Aflevering #1 - Podcast Donateursbelangen - Geefkringen

In de eerste editie van de Donateursbelangen podcast spreken we met Michiel van Hardeveld over zijn initiatief Tweedekants. Een mooi voorbeeld van een geefkring die ontstaan en gestart is door een particulier en waar met het ingelegde geld van deelnemers aan deze geefkring mooie dingen worden gedaan.


Alle afleveringen Podcast donateursbelangen

Voor alle podcast afleveringen zie:


Overige en andere interessant podcasts met betrekking tot goede doelen & de non-profit sector

Our awesome features
1
Podcast Donateursbelangen

De Donateursbelangen podcast reeks bestaat uit gesprekken over onderwerpen die spelen in de non-profit sector in Nederland. Zo worden in komende edities onderwerpen besproken zoals geefkringen, Blockchain/Crypto fondsenwerving, Ethische & donateurgerichte fondsenwerving, De non-profit sector in Nederland, Privacy tijdens fondsenwerving, Open donatieplatformen, Het CBF, Goede Doelen Nederland, Commissie normstelling, De ANBI status en fiscale regelingen, Deur aan Deur straatwerving, Goede doelen & Social media, Nalatenschappen, etc. Voor de podcast, klik hier.

Our awesome features
2
PODCAST Goed Doen door Van Lanschot Kempen

In de serie Goed Doen gaat Marnix Kluiters van Van Lanschot Kempen in gesprek met bestuurders van goede doelen in Nederland. Waar maken deze goede doelen en hun bestuurders zich hard voor? En wat kunt u bijdragen aan een mooiere wereld? Laat u inspireren door dé Goede Doelen podcast van Nederland. Wilt u meer weten over Goed Doen? Alle hoogte punten en meer achtergrondinformatie vindt u terug op vanlanschot.nl/goeddoen. Voor de podcast, klik hier.

Our awesome features
3
Effectief Doneren

Hoe kun je het meeste goed doen met je geld? In Effectief Doneren interview ik, Brendan Hadden, verschillende experts over de belangrijkste thema’s in de goede doelen sector. Waar kun je als donateur nou echt een verschil maken? En welke organisaties doen dat het best? Effectief Doneren is gemaakt in samenwerking met de website DoneerEffectief.nl. Het doel van Doneer Effectief is om mensen te helpen bewuster na te denken over hoe ze een goed doel kiezen. Voor de podcast, klik hier.