Lokale goededoelengids stichtingen maken lokaal geven gemakkelijk voor donateurs

Lokale Goededoelengids NL

In samenwerking met Rotaryclubs worden in verschillende steden en regio's in Nederland lokale goededoelengidsen gerealiseerd. De ambitie is om in 2025 zo'n 25 lokale goededoelengidsen gepresenteerd te hebben.

LokaleGoedeDoelenGids.nl

Met de lokale goededoelengids brengen lokale goededoelengids stichtingen lokale non-profitorganisaties onder de aandacht van donateurs, erflaters, bedrijven en serviceclubs die op zoek zijn naar een goed doel in de eigen omgeving.


Hierdoor worden lokale goededoelenorganisaties geholpen bij hun werk, activiteiten en ambities. De opgenomen organisaties, uit de sectoren buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk, voldoen aan strenge criteria (betrouwbaarheid, lokale betrokkenheid, doelmatigheid, continuïteit en sociale duurzaamheid) en zijn uw steun waard.


Met het systeem van de lokale goededoelengidsen verwachten de organisaties dat 10% van de donaties en schenkingen aan Nederlandse goede doelen terecht kunnen gaan komen bij lokale goede doelen.


Op dit moment zijn er lokale goededoelengids stichtingen in:Waarschijnlijk volgen binnenkort Rotterdam, Oss en Maastricht.