Databases en zoekfuncties met betrekking tot goede doelen en de non-profit sector

Zoekfuncties


Deze pagina toont een overzicht van database en zoekfuncties met betrekking tot goede doelen en de non-profit sector rond ANBI's, DonateursBelangen, CBF-Erkende goede doelen en Goede Doelen Week stichtingen. 


Stichting Donateursbelangen probeert zo goed als mogelijk op basis van diverse openbare bronnen of eigen onderzoek of via vrije nieuwsgaring data via zoekfuncties beschikbaar te stellen aan donateurs. Meer en meer geldt dat informatie rondom goede doelen en de non-profit sector als verdienmodel ingezet wordt waarbij alleen tegen betaling bepaalde data gedeeld wordt of ingezien kan worden. Wij vinden dat donateurs zoveel mogelijk informatie over organisaties die ze steunen of willen gaan steunen moeten kunnen inzien en opvragen.

ANBI's zoekfunctie

De belastingdienst biedt via een zoekfunctie de mogelijkheid om te controleren of een instelling een (culturele) ANBI status heeft. Waarom is dit belangrijk? Wil je een gift aan een goed doel aftrekken van de belasting dan geldt dat zo'n instelling de ANBI-status moet hebben. De zoekfunctie van de belastingdienst is beperkt toe het zoeken op naam of vestigingsplaats. Via de Open Data ANBI's die de belastingdienst beschikbaar stelt hebben wij de data doorzoekbaar gemaakt op meerdere velden zodat je eerder de kans hebt de informatie te vinden over de instelling waarvan iemand wil weten of deze wel/geen ANBI-status heeft.

CBF-Erkende goede doelen zoekfunctie

Het CBF biedt via een zoekfunctie de mogelijkheid om te controleren of een instelling een CBF-Erkenning heeft. Wij bieden deze zoekfunctie in afgeslankte vorm ook aan via onze website.

Goede doelen weken zoekfunctie

Stichting Donateursbelangen biedt door op onderstaande button te klikken de mogelijkheid om alle Goede Doelen Week acties/organisaties in Nederland te vinden. Zo weet je als donateur of er in jouw woonplaats/gemeente een zogenaamde Goede Doelen Week actie/organisatie bestaat en welke organisatie hier de initiatiefnemer van is.

Open Data

Open data is data die vrij gebruikt kan worden, hergebruikt kan worden en opnieuw verspreid kan worden door iedereen. Stichting Donateursbelangen vindt het belangrijk dat data rondom non-profits in Nederland meer dan nu via Open Data aangeboden moet worden.